Mik azok a nagykonyhai edények?
A nagykonyhai edények minden étterem nélkülözhetetlen eszköztárát képezik. Az ételek elkészítése, tárolása, szállítása és adagolása során használják őket. Legtöbbször rejtve maradnak a vendégek előtt, de gyakran az egész konyha tőlük függ - ezért nem szabad alábecsülni a kiválasztásukat. Hogyan válaszd ki a nagykonyhai edények sokaságából a megfelelő tálakat, termoszokat és egyéb vendéglátóipari eszközöket?
- A rozsdamentes acélból készült nagykonyhai edények erősek, és mindenekelőtt rozsdamentesek. Ugyanakkor nagyobb a súlyuk, mint műanyag társaiknak, ezért alkalmasak nagyobb mennyiségű étel elkészítésére.
- A polipropilén nagykonyhai edények könnyebbek, mint a rozsdamentes acélból készült változatok, így könnyebben szállíthatók. Az átlátszóságnak köszönhetően jobban látható a bennük lévő étel.
i
Úgy érzed, hogy jobban járnál egy más anyagból készült nagykonyhai edénnyel? A rozsdamentes acél és a polipropilén mellett választhatsz polikarbonátból, krómozott acélból, melaminból, alumíniumból, porcelánból, poliészterből, pamutból és más anyagokból készült nagykonyhai edények közül is. Nézd meg a bal oldali parametrikus szűrőt, hogy könnyedén szűrhess pontosan a kívánt termékekre.
Mire kell figyelni a nagykonyhai edények vásárlásakor?
A nagykonyhai edények nem tartoznak a legolcsóbb tételek közé, különösen, ha a minőségi és tartós termékekről van szó. Ezért fontos, hogy ne vásárolj zsákbamacskát, és alaposan nézd meg a kiválasztott termék minden paraméterét. A webáruházunk bal oldalán található parametrikus szűrő jó szolgálatot tehet ebben az esetben.
A nagykonyhai edények hőállósága
A nagykonyhai edények nagyon fontos paramétere a hőállóság. Azt jelzi, hogy mekkora legmagasabb és legalacsonyabb hőmérsékletnek teheted ki új konyhai kiegészítődet anélkül, hogy az károsodna. A nagykonyhai edények hőállósága általában viszonylag széles hőmérséklet-tartományban mozog, de nem árt tájékozódni vásárlás előtt. Webáruházunkban a minimális (-50°C-tól 30°C-ig) és maximális (-70°C-tól 300°C-ig) hőmérséklet szerint szűrheted a kínált termékeket.
Milyen egyéb fontos funkciókkal rendelkeznek még a nagykonyhai edények?
Az általad választott nagykonyhai edények más olyan tulajdonsággal is rendelkezhetnek, amelyekről jó tudni. Például, hogy a csomag tartalmaz-e fedelet és színes jelzőket (HACCP tanúsítvánnyal) az edények címkézéséhez - ezeket a hasznos tartozékokat külön kellene megvásárolnod. De mire kell még figyelned a választás során?
- A teljes aljú nagykonyhai edények alkalmasak normál ételkészítésre, adagolásra vagy szállításra.
- A perforált aljú nagykonyhai edények gőzöléshez, pároláshoz és gombócok tálalásához vagy pörköltek készítéséhez használhatóak. Egy teljesen felszerelt konyhában általában mind a teli, mind a perforált aljú edényekre szükség van, hogy mindenre készen álljon.
- A rakásolható nagykonyhai edények lényegesen kevesebb helyet foglalnak el, mint a hagyományosak. Így felbecsülhetetlen értékűek, különösen, ha helyszűkében vagy.
- Nagyra fogod értékelni a fogantyúkat például egy forró ételekkel teli nagykonyhai edény hordozásakor vagy felemelésekor, de minden más kezelést is sokkal könnyebbé tesznek.
- Nem minden edény mosható mosogatógépben, még a nagykonyhai edények sem. Ha nincs időd vagy kedved kézzel mosni őket, nézd meg, hogy a mosogatógépben hagyhatod-e az edényeket.
A nagykonyhai edények mérete és szabványa
A méretek (magasság, szélesség, hosszúság és mélység) minden nagykonyhai edény esetében szabványosítva vannak a világszerte használt EN 631.1 európai szabvány szerint. Nem kell aggódnod amiatt, hogy az új kiegészítő elfér-e a konyhában - csak figyelj az egyes termékeknél a törtvonallal jelölt adatra, amely általában közvetlenül a névben szerepel. Mit jelentenek pontosan ezek a törtek, és mit árulnak el a kiválasztott edény méretéről?
- Nagykonyhai edények 1/1: a konténerek alaptípusai. Ezek fix mérete 530 × 325 mm, valamint tartozik hozzájuk fedél.
- Nagykonyhai edények 1/2: ahogyan azt már kitalálhattad, kisebb edények. Méretük 265 × 325 mm, szintén szabványosított.
i
A nagykonyhai edények nem csak 1/1 vagy 1/2 méretben kaphatóak. Olyan méretekben is elérhetőek, amelyek lehetővé teszik, hogy a munkafelületet úgy alakítsd ki, ahogyan szeretnéd. Ezek az edények továbbá az alábbi méretekben kaphatóak: 1/3, 2/3, 1/4, stb.
Mire jók a melegítő nagykonyhai edények?
Egy másik érdekes termék a melegítő nagykonyhai edények sokasága, amelyeket leggyakrabban chafing dishes-nek neveznek. Ezek a kifinomultabb berendezések közé tartoznak, mivel elektromos készülékek, és az ételek melegítésére vagy tárolására szolgálnak. Klasszikus vagy felhúzható fedéllel rendelkeznek.
Nem akarsz túl sok pénzt költeni nagykonyhai edényekre? Az outlet oldalunkon válogathatsz használt nagykonyhai edények közül is.
A leírás elrejtése