DVD lemezek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Média típusa
DVD-R
(2)
DVD-RW
(1)
DVD+R
(4)
Médiakapacitás
4700 MB
(6)
8500 MB
(1)
Darabok száma a csomagban
5 db
(2)
10 db
(2)
25 db
(1)
100 db
(2)
Szűrés

A DVD lemez egyre elterjedtebb és népszerűbb eszköze a tartalmak tárolásának és lejátszásának. A streaming szolgáltatások nagy népszerűsége ellenére a DVD számos előnyt kínálhat. Nem vagy biztos benne, hogy melyik típusú DVD adathordozó az ideális a számodra? Olvass tovább, mi szívesen segítünk a választásban.

Tovább

Mit kínál a DVD?

Mindannyian ismerjük a DVD lemez különféle típusait. Ezek olyan optikai lemezek, amelyeket digitális tartalmak, különösen video- vagy hanganyagok megosztására és tárolására használnak. A webáruházunkban található lemezek kapacitása 1 MB-tól egészen 8 500 MB-ig terjed, így gond nélkül rögzíthetsz nagyfelbontású filmeket vagy nagyobb szoftver alkalmazásokat is. Az adattárolásnak ez a régóta bevált módszere számos előnnyel jár, mivel a lemezek megfizethetőek és kompatibilisek a lejátszók és számítógépek számtalan változatával. A DVD adathordozókkal biztos, hogy nem fogsz hibázni. Milyen típusokat találhatsz nálunk?

i

Blu-Ray vagy DVD?

Blu-Ray adathordozók lényegében fiatalabb a DVD változatok. A Blu-Ray-hez képest alacsonyabb kapacitásuk ellenére a DVD lemez típusok még mindig számos előnnyel büszkélkedhetnek. A DVD technológia lényegesen olcsóbb és sokkal elterjedtebb a Blu-Rayhez képest, amelynek olvasásához kék lézerre van szükség, így általában nem kell aggódni az eszközkompatibilitás és a lemezre rögzített tartalom elérhetősége miatt. Ennek eredményeképpen a DVD még mindig népszerű adattárolási forma.

A DVD lemez sokféle formában megtalálható

Boltunkban többféle DVD lemez közül válogathatsz, amelyeket öt alaptípusba sorolunk. Ezek elsősorban felhasználási módjukban és legfontosabb jellemzőikben különböznek egymástól. Így gyorsan kiválaszthatod az igényeidnek megfelelő ideális lemeztípust, legyen szó egyszeri adatmentésről, rögzített tartalmak felülírásáról vagy nagyobb lemezkapacitásról a nagyméretű fájlok feltöltéséhez. Milyen típusú írható DVD lemez opciók közül választhatsz?

  • DVD+R lemezeket gyakran nagyon fontos adatok rögzítésére használják, mivel egyszeri írásra tervezték őket. Akár közel 5 GB kapacitással is rendelkezhetnek, és alkalmasak például a személyes adatok biztonsági mentésére vagy fontos multimédiás tartalmak, esetleg dokumentumok tartós másolatának elkészítésére.
  • DVD+R Dual Layer lemezek az előző típushoz képest akár kétszer nagyobb kapacitást kínálnak, köszönhetően egy további rétegnek, amelyre adatokat lehet rögzíteni. A Dual Layer lemez ideális a nagyobb fájlok, nagyfelbontású filmek vagy nagyméretű szoftvercsomagok biztonsági mentéséhez, amelyek nem férnek el a normál DVD-ken.
  • DVD-R adathordozókat az előző típusokhoz hasonlóan egyszeri adatírásra tervezték, de a hibák felismerésére és javítására más technológiát használnak. Ez többek között hatással van a kompatibilitásukra, így a DVD-R a régebbi lejátszókon is lejátszható. Ezeket a lemezeket általában filmforgalmazásra használják.
  • DVD+RW adathordozó abban különbözik a korábbi típusoktól, hogy képes a rögzített adatok ismételt újraírására. Ez a típus ideális olyan fájlok tárolására, amelyeket frissíteni fogsz. Ezért alkalmas rendszeres biztonsági mentésekhez és gyakori szerkesztést igénylő projektekhez. Nálunk akár 4 700 MB kapacitású DVD+RW-t is találhatsz.
  • DVD-RW lemezek az előző típushoz nagyon hasonló felhasználási módokkal büszkélkedhetnek, de a fontos különbség a régebbi lejátszókkal való szélesebb körű kompatibilitásuk. Ezért alkalmasak például otthoni videóarchívumokhoz, ahol kihasználhatod az adatok felülírásának lehetőségét, és többször is rögzítheted vagy törölheted kedvenc műsoraid, házi videóid vagy filmjeid.

Esetenként egy DVD-ROM címkét is láthatsz a DVD csomagolásán. A klasszikus lemezzel ellentétben ez egy olyan adathordozó típus, amelyet kizárólag adatok olvasására használnak, tehát nem lehet írni vagy újraírni. A DVD-ROM-okat szoftverek, számítógépes játékok vagy filmek terjesztésére használják, mivel ezeken a DVD lemez típusokon az adatokat nem lehet módosítani.

DVD lemez – DVD+R Dual Layer
DVD+R Dual Layer

DVD lemez – DVD-R
DVD-R

DVD lemez RW
DVD-RW

i

Mire kell figyelni a DVD kiválasztásakor

Az új DVD lemez vásárlásakor a típusok közötti különbségeken túlmenően mindenképpen vegyél figyelembe további más fontos műszaki paramétereket is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a lemezzel való munkát. Ezek az olvasási sebesség és az írási sebesség, amelyek meghatározzák, hogy milyen hatékonyan tudja a DVD tárolni és megjeleníteni az adatokat.

  1. A DVD-írási sebesség egy olyan paraméter, amely befolyásolja, hogy milyen gyorsan tudsz új adatokat menteni egy üres lemezre. A gyorsabb írási sebesség lehetővé teszi a kiválasztott fájlok hatékonyabb másolását és a biztonsági másolatok készítését, ami például nagy mennyiségű adat archiválásakor vagy biztonsági másolatok készítésekor kulcsfontosságú.
  2. A DVD olvasási sebesség az írási sebességgel szemben meghatározza, hogy milyen gyorsan tudsz adatokat átvinni egy lemezről egy számítógépre vagy más eszközre. A gyorsabb olvasási sebességnek köszönhetően nem kell olyan sokáig várnod a lemez tartalmának betöltésére, ami különösen filmnézéskor vagy nagyméretű fájlok betöltésekor hasznos.

Milyen egyéb funkciókat kínál a DVD meghajtó?

A DVD lemezek olyan speciális technológiákat is magukba foglalhatnak, amelyek élvezetesebbé tehetik a használatukat, és a funkcionalitásukat is fokozhatják. A kínált technológiák olyan további funkciókat adnak az adathordozókhoz, mint a megnövelt tartósság, jobb kezelhetőség, stb. Milyen funkciókat kínálnak a DVD lemezek?

  • A nyomtatható DVD lemezek speciális, sima, nyomtatásra alkalmas felülettel rendelkeznek, így közvetlenül a DVD -hez illő címkéket készíthetsz. Ez a funkció kulcsfontosságú a lemezek marketing célokra és egyéb egyéb alkalmakra történő felhasználása során, amikor az esztétikus megjelenés is fontos.
  • Az SERL technológia a Super Eutetic Recording Layer (szuper eutetikus felvételi réteg) rövidítése, növeli az ismételten írható DVD adathordozók megbízhatóságát. Ez a technológia minimalizálja az írás során fellépő hibákat, és növeli a lemez tartósságát az adatok ismételt írása vagy törlése után. Megakadályozza a minőségromlást még több rögzítési ciklus után is.
  • A karcolásvédelem a lemez felületén található speciális bevonatnak köszönhetően megakadályozza a DVD sérülését. Ez növeli a lemez karcolásokkal vagy kopásokkal szembeni ellenállását, és hosszabb élettartamot biztosít az adathordozónak. Ha a DVD -ket zord környezetben használod, a karcolásvédelemnek köszönhetően még hosszú ideig megbízhatóan működnek majd.

Ezenkívül vásárolhatsz LightScribe technológiával ellátott DVD-ket is, amelyek lehetővé teszik, hogy az író segítségével közvetlenül a lemez felületére égethesd a címkéket. Így nem kell kockáztatnod a DVD jelölő bepiszkolását vagy időt töltened a címkék elkészítésével.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
7 termék
5,0
Mediarange DVD + R 4,7 GB 100 db
Média - 16x sebesség, üres, fóliacsomagolás - 102,90 Ft/db
10 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: GN194z9
4,6 12×
Média DVD-RW 10 db dobozban
Média - 4x-es sebesség, 4,7 gigabájt - 489 Ft/db
4 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: GN193m
4,3 181×
MediaRange DVD + R Dual Layer 8,5 gigabájt Injekt nyomtatható, 25 darab
Média - 8-szoros írási sebességű, kétrétegű, Blank, orsók - 315,60 Ft/db
7 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: GN199f3
4,8
MediaRange DVD-R 4,7 GB, 10db
Média - 16x sebességű orsó - 209 Ft/db
2 090 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: GN197t1
4,8 22×
- MediaRange DVD + R 5 db SLIM dobozban
Média - 16x sebességű, 4,7 gigabájt - 418 Ft/db
2 090 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: GN194z8
4,9 11×
MediaRange DVD-R SLIM 5 db egy dobozban
Média - 16x sebességű, 4,7 gigabájt - 418 Ft/db
2 090 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: GN193x
4,6 25×
MediaRange DVD+R 100db hengeres csomagolásban
Média - 16x sebességű, 4,7 GB - 117,90 Ft/db
11 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: GN195x1

DVD lemezek

DVD lemezek

A DVD lemezek kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

DVD lemezek – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó DVD lemezek
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ