Vitaminok gyerekeknek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Vitamin típusa
C-vitamin
(2)
D-vitamin
(2)
K-vitamin
(1)
Gyerek vitamin
(3)
Hatás
Immunerősítésre
(4)
Fáradtság és kimerültség esetén
(3)
Memória és koncentráció
(1)
A szép bőrért
(1)
Csontokra és ízületekre
(3)
Támogatott szervek
Csontok
(3)
Ízületek
(2)
Agy
(1)
Bőr
(1)
Szem
(1)
Bőr
(1)
Fogak
(3)
Kinek
Felnőtteknek
(2)
Gyerekeknek
(4)
Kismamáknak
(1)
Szoptatós anyáknak
(1)
Szenioroknak
(2)
Kisgyermekeknek
(1)
Forma
Kapszula
(1)
Csepp
(1)
Olaj
(1)
Zselé
(1)
Tabletták/kapszulák száma
50
90
-
Tulajdonságok
E-k nélkül
(1)
Laktózmentes
(1)
Gluténmentes
(2)
Hozzáadott cukor nélkül
(1)
BIO
(1)
Vegán
(1)
Szűrés

A kiegyensúlyozott táplálkozás a gyermeked számára egy nagyon fontos, és alapvető dolog, de néha nehéz biztosítani, hogy minden szükséges vitaminhoz és tápanyaghoz hozzájussanak a gyerkőcök. Ezért nem árt, ha olyan megfelelő étrend kiegészítőkkel pótolod a napi vitamin szükségletet, amelyek támogatják a gyerekek általános egészségét és immunrendszerét. Hogyan válasszunk a gyerek vitaminok közül? Az alábbi sorokból megtudhatod.

Tovább

A gyerek vitaminok támogatják a kicsik egészségét

A gyermekek egészségének alapja a kiegyensúlyozott, vitaminokkal és tápanyagokkal teli étrend. Mindannyian tudjuk azonban, hogy mennyire nehéz a szükséges vitamin- és ásványi anyag adagokat kizárólag a táplálkozással bejuttatni a szervezetbe, ezért nem árt bizonyos esetekben megfelelő étrend kiegészítőkhöz nyúlni, amelyek típusuktól függően a gyermekek egészségének több aspektusára is hatással vannak. Melyek azok a dolgok, amelyekre a gyerek vitaminok hatással lehetnek?

  • Immunrendszer,
  • a csontok növekedése és fejlődése,
  • kognitív funkciók,
  • anyagcsere és energia,
  • a szemek egészsége,
  • bőr, haj és körmök,
  • vérképződés,
  • az általános növekedés és fejlődés.

A gyerek vitaminok szedése előtt mindig konzultálj a gyermekorvosoddal.

Melyek a legfontosabb vitaminok gyerekeknek?

A gyerek vitaminok számtalan típusa kapható, amelyek attól függően, hogy milyen területen szeretnéd támogatni kisgyermeked egészségét, különféle hatásokkal bírnak.

  • Az A vitamin gyerekeknek fontos a szem egészségéhez, az immunrendszer és a csontok fejlődéséhez. Megtalálható a sárgarépában, a spenótban és az édesburgonyában.
  • A C vitamin gyerekeknek fokozza az immunitást, kulcsfontosságú a sebgyógyulás és a bőr egészségének szempontjából. Megtalálható az eperben, a citromban vagy a paprikában.
  • Az E vitamin gyerekeknek antioxidánsként védi a sejteket a károsodástól. A diófélék, magvak és növényi olajok tartalmazzák.
  • A B vitaminok gyerekeknek pozitív hatással vannak az idegrendszer egészségére és elősegítik az energiaellátást. Megtalálhatók a gabonafélékben, a húsokban és a tojásban.
  • A multivitamin különböző vitaminok kombinációját tartalmazza, így ideális vitamin gyerekeknek az immunitás és az általános egészség támogatása érdekében.

i

Vitaminok gyerekeknek és azok megfelelő kombinációi

Egyes gyerek vitaminok gyakran kombinálhatóak más vitaminokkal vagy ásványi anyagokkal a legjobb felszívódás érdekében. Népszerű kombinációk a D és K2-vitamin+kalcium, C és B9-vitamin, C és vas vagy A és cink.

A D vitamin gyerekeknek már a születésüktől kezdve elengedhetetlen

A D vitamin gyerekeknek elengedhetetlen az egészséges csontok és fogak szempontjából, mivel elősegíti a kalcium és a foszfor felszívódását. Forrása elsősorban a napból, majd a tejtermékekből és egyéb élelmiszerekből származik. A D vitamint már az újszülötteknek is felírják, akik nem tudnak elegendő mennyiségben hozzájutni ehhez a vitaminhoz a napfényből vagy a táplálékból. A hiány olyan betegségekhez vezethet, mint a tüszőrokkantság, és ezért ne becsüld alá ennek a vitaminnak a pótlását, különösen olyan időszakokban, amikor a nap nem süt túl sokat.

Az olyan ásványi anyagok, mint a kalcium, a cink és a vas szintén fontosak a gyermekek számára

A gyermekek számára a vitaminok nagyon fontosak, de nem szabad megfeledkeznünk más tápanyagokról, például az ásványi anyagokról sem. Különösen fontos a gyermekek számára a kalcium, amely elengedhetetlen a csontok és fogak fejlődéséhez. A vas a gyermekek számára szintén fontos szerepet játszik a hemoglobin képződésében és a szervezet oxigénellátásában. Végül, de nem utolsósorban nagyon fontos a cink, amely támogatja az immunrendszert és a növekedést. A vitaminok gyerekeknek és az ásványi anyagok kéz a kézben járnak.

Ha gyermeked nem rajong a halakért, célszerű étrend kiegészítő formájában omega-3 zsírsavakat bevinni a szervezetbe, amelyek támogatják az agy, a szem és az idegrendszer egészséges fejlődését. Kiegészíthető kapszula, halolaj vagy algaolaj formájában.

Milyen formában kapnak vitaminokat a gyerekek? A szirupok, a cukorkák és a tabletták nagy választéka kapható

A vitaminok gyerekeknek többféle formában kaphatóak, ami megkönnyíti az adagolást. A választás a gyermek életkorától és preferenciáitól függ.

  • A zselatinos cukorkák édesek, és így a kicsik könnyen elfogadják ezeket a táplálékkiegészítőket. Gyümölcsös ízűek és vonzó megjelenésűek.
  • A szörp állag különösen alkalmas olyan kisebb gyermekek számára, akiknek nehézséget okoz a tabletták lenyelése, vagy még nem képesek cukorkát szopogatni.
  • A cseppek különösen csecsemők és kisgyermekek számára nagyszerűek. Cseppentő segítségével közvetlenül a szájba adhatóak, vagy italhoz keverhetőek.
  • Az adagolható por jól jön abban az esetben, ha a gyermek nem akarja lenyelni a tablettát, esetleg nem akar cseppeket/szirupot sem bevenni. Elegendő elkeverned a vízben és a gyermek megissza.
  • A tabletták vagy kapszulák inkább alkalmasak az idősebb gyermekek számára, akik már képesek lenyelni a tablettákat. Ez a leggyorsabb megoldás.

vitamin gyerekeknek zselé bonbon
Vitamin gyerekeknek - zselés cukorkák

vitamin gyerekeknek pezsgőtabletta
Vitamin gyerekeknek - pezsgőtabletták

D vitamin gyerekeknek cseppek
Vitamin gyerekeknek - cseppek

C vitamin gyerekeknek szörp
Vitamin gyerekeknek - szörp

Egyes gyerek vitaminok már a csecsemőknek is adhatóak

Nem tudod, hogy milyen életkorban célszerű a gyermekeknek szánt vitaminokat az étel mellett adagolni? Ez az adott vitamin fajtájától függ.

  • A gyerek vitaminok a születéstől kezdődően adhatóak. Ebben az időszakban elsősorban a gyermekek számára készült D vitamin játszik nagy szerepet, amelyet cseppekben adnak a csontok egészséges fejlődésének támogatása érdekében.
  • A gyermekek számára 1 éves kortól adott vitaminok tartalmazhatják a fent említett D vitamint, és esetleg vasat a nem megfelelő táplálkozású gyermekek esetében.
  • A 6 éves korú gyermekek számára készült vitaminok főként a különböző multivitaminok, amelyek abban az esetben alkalmazandóak, ha a gyermek valamilyen okból nem változatos és kiegyensúlyozott étrendet fogyaszt.

Mely gyermekek számára ajánlott a gyerek vitaminok szedése?

Általában azoknak gyerekeknek ajánlott a különféle gyerek vitaminok fogyasztása, akiknek nincs lehetőségük megfelelő étrendhez jutni vagy nem szeretnek enni, válogatósak, esetleg étvágytalanságban szenvednek. Továbbá azoknak a gyerekeknek is adhatóak gyerek vitaminok, akik tartósan gyógyszeres kezelés alatt állnak, nagyon aktívak, valamint azoknak, akik gyakran esznek egészségtelen ételeket, netán vegetáriánusok esetleg vegánok.

i

A gyerek vitaminokat a túladagolás elkerülése érdekében az ajánlott mennyiségnek megfelelően kell adagolni.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
4 termék
5,0
Trime Bio Acerola, 90 kapszula
C-vitamin - kapszula, 80 mg hatóanyag, INBÉ 100 %, 90 kapszula, 70 g-os csomag, gyerekeknek 3 éves kortól - 101 Ft/ks
9 090 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTtrime015
GS C zselatinok, 50 darab
C-vitamin - zselé, 50 mg hatóanyag, INBÉ 63 %, 148 g-os csomag, gyerekeknek 3 éves kortól - 63,80 Ft/ks
3 190 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTgrns055
Trime Kids Vitamin D3, 30ml
D-vitamin - csepp, gyerekeknek és kisgyermekeknek számára - 91,50 Ft/ks
5 490 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTtrime017
Trime Kids DHA + D3/K2, 43ml
Vitamin - a három leggyakrabban hiányzó tápanyagot tartalmazza - omega-3 (DHA), valamint D3- és K2-vitamint, 43 ml - 269,83 Ft/db
16 190 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTtrime019

Vitaminok gyerekeknek

A Vitaminok gyerekeknek kategóriában összesen 4 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Vitaminok gyerekeknek – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó vitaminok gyerekeknek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább vitaminok gyerekeknek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb vitaminok gyerekeknek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: vitaminok gyerekeknek vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ