Stellar Blade Alzaboxy

Oculus VR

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Meta
(11)
Szűrés

A virtuális valóságról (VR) biztosan a futurisztikus filmek jutnak az eszünkbe, ahol a szereplők a párhuzamos világokba vagy szimulációkba kerülnek. Ma már a VR nem csak a mozivásznon létezik, és a Meta Quest is ezt bizonyítja. Ha Te is szeretnéd kipróbálni a virtuális valóság élményét, mi örömmel segítünk választani.

Tovább

Meta, Oculus, Reality Labs vagy az Oculus VR története

A Meta Quest VR szemüveget eredetileg az Oculus VR hozta létre. A cégnek az volt a célja, hogy megújítsa a virtuális valóság határait annak érdekében, hogy a felhasználók úgy merülhessenek el a digitális világokban, mint még soha korábban. 2014-ben a vállalatot felvásárolta a Facebook (ma Meta Platforms) azzal az ambícióval, hogy a VR technológiát szélesebb körben is megismertesse az emberekkel. Ma az Oculus VR a Reality Labs nevet viseli, és azon dolgozik, hogy a VR-t a közösségi médiával egyesítse a mindennapi interakciókban.

Mi az a Meta Quest?

Vásárlás előtt először is tisztáznunk kell, hogy mi is valójában a virtuális valóság és mire is alkalmas a Meta Quest. A virtuális valóság (VR) az utóbbi évek technológiai csodája, amely lehetővé teszi számunkra, hogy egy szimulált környezetbe lépjünk, ami a hétköznapi életben eddig nem volt lehetséges. Akár egy középkori várba, akár egy futurisztikus bolygóra szeretnél eljutni, netán egy valós szimulációt szeretnél látni, a Meta Quest mindezt nagy felbontásban a szemed elé tárja.

Szeretnél többet megtudni a VR technológiáról? Olvasd el az alábbi cikkünket: Mi a virtuális valóság.

A Meta Quest szemüveg kiválasztása

Meta Quest szemüveg több éves kutatás és fejlesztés eredménye. A kényelem, a nagy teljesítmény és az intuitív vezérlés egyedülálló kombinációját kínálja. Merülj el olyan világokban, amelyeket soha eddig még csak nem is képzeltél el, és fedezd fel a végtelen lehetőségeket, amelyeket ezek a szemüvegek kínálnak. A Meta Quest egy teljesen autonóm VR rendszer, ami azt jelenti, hogy minden, amire szükséged van, közvetlenül a szemüvegbe van integrálva. A technológia folyamatosan fejlődik, és ez alól a Meta Quest sem kivétel. Az olyan modellek, mint a Meta Quest Pro és Meta Quest 3 még nagyobb teljesítményt, hosszabb akkumulátor üzemidőt és összességében még jobb élményt nyújtanak a felhasználónak.

A modern Meta Quest VR szemüveg elődei

A modern Meta Quest headset megjelenése előtt az Oculus VR 4 modellt gyártott, amelyek az egész VR ipart megújították és előkészítették az utat más eszközök számára.

  • Az Oculus Rift 2016-ban jelent meg az Oculus első kereskedelmi forgalomban kapható VR szemüvegeként, amely megmutatta a világnak a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket.
  • Az Oculus Go 2018-ban érkezett piacra, és megdöbbentette a világot egy olyan dizájnnal, amelynek használatához nem volt szükség külső számítógépre.
  • Az Oculus Rift S 2019-ben továbbfejlesztette a mozgáskövetést, a kijelző frissítési sebességét és az általános kényelmet is.
  • Az Oculus Quest majd folytatta az önálló headsetek trendjét 2019-ben az Oculus Go továbbfejlesztett technológiáival.

i

A régebbi VR headsetek, mint az Oculus Rift és Rift S az Oculus alkalmazást használják a játékok futtatásához, amely még mindig elérhető.

Meta Quest 2

A Meta Quest 2 2020-ban került a boltok polcaira, akkori nevén Oculus Quest 2 néven. A korábbi szemüvegekhez képest közel 70 g-mal könnyebb volt. Az Oculus Touch kontrollerek tovább bírják egy töltéssel, és ez a rendszer sokkal részletesebb és simább kijelzővel rendelkezik. A Meta Quest 2 tehát sokkal jobb játékélményt nyújt, és két modell közül mindenki kiválaszthatja a számára megfelelőt.

  1. A Meta Quest 2 (128 GB) az alapmodell 128 GB-os tárhellyel rendelkezik. Ezek a VR szemüvegek az alkalmi játékosok és kezdők számára alkalmasak.
  2. A Meta Quest 2 (256 GB) az igényesebb felhasználóknak készült, akik kompromisszumok nélkül elegendő tárhelyet szeretnének minden játékuk és alkalmazásuk számára.

A terméknevek változásai néha zavaróak lehetnek, és előfordulhat, hogy az interneten téves vagy nem létező termékeket találsz, például Meta Quest 1, Oculus Quest 1, Meta Quest 3 Pro vagy Oculus Quest 3. Ezért javasoljuk, hogy a választás és az információkeresés során minden adatot ellenőrizz más forrásokból.

Meta Quest Pro

A Meta Quest Pro az első olyan szemüveg a Meta-tól, amely az úgynevezett kevert valóságot (MR) használja. Kifejezetten szakemberek, fejlesztők és haladó felhasználók számára készült. Belsejében egy erősebb processzor található 12 GB DRAM memóriával, ami a zökkenőmentes teljesítményért és multitasking folyamatokért felelt, valamint 256 GB tárhely áll rendelkezésre az összes alkalmazásod számára. A kezek mellett a Meta Quest Pro mostantól a felhasználó szem- és arcmozgását is képes követni.

Meta Quest 3

A Meta Quest 3 egy vadonatúj MR headset, amely 2023-ban látta meg a napvilágot. Továbbfejlesztett Snapdragon XR2 Gen2 processzorral és 8 GB DRAM-mal szerelték fel, így képes kezelni az igényes játékokat vagy alkalmazásokat is. A kijelző az eddigi legnagyobb felbontású, 2064 × 2208 px felbontással rendelkezik mindkét szem számára, továbbá akár 120 Hz-es frissítési frekvenciával is használható. A második generációs Questhez hasonlóan a Meta Quest 3 is kétféle változatban vásárolható meg:

  1. A Meta Quest 3 (128 GB) egy alap opció, amely elegendő lesz a kevésbé igényes felhasználók számára, akik nem bánják, hogy időről időre tisztítaniuk kell majd a tárhelyet.
  2. A Meta Quest 3 (512 GB) a haladó felhasználóknak alkalmas, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a VR headsetükből, és kompromisszumok nélkül a lehető legtöbb alkalmazást akarják használni.

Meta Quest 2
Meta Quest 2

Meta Quest Pro
Meta Quest Pro

Meta Quest 3
Meta Quest 3

i

A kevert valóság (MR) egy új technológia, amely ötvözi a virtuális valóságot (VR) és a kiterjesztett valóságot (AR). Az eredmény egy új tér, amely a valós és a virtuális világot ötvözi, és ezernyi új ötlettel és innovációval bővíti a lehetőségek körét. A Meta Quest 3 és Quest Pro szemüveggel korlátok nélkül megragadhatod és manipulálhatod a digitális tárgyakat a virtuális világban.

A Meta Quest VR headsetek összehasonlítása

Nem tudod, hogy melyik Meta Quest eszköz lesz a megfelelő a számodra, vagy érdekelnek a legfontosabb műszaki adatok is? Nézd meg az összehasonlító táblázatunkat.

Meta VR Meta Quest 2 Meta Quest Pro Meta Quest 3
Valóságtípus Virtuális valóság (VR) Kevert valóság (MR) Kevert valóság (MR)
Processzor
DRAM
Snapdragon XR2 Gen1
6 GB
Snapdragon XR2+ Gen1
12 GB
Snapdragon XR2 Gen2
8 GB
Tárhely 128 GB
256 GB
256 GB 128 GB
512 GB
Felbontás szemenként 
PPI
1 832 × 1 920 px
773 PPI
1 800 × 1 920 px
1 085 PPI
2 064 × 2 208 px
1 218 PPI
Frissítési frekvencia 90–120 Hz 90 Hz 72–120 Hz
Látómező Vertikális: 90°
Horizontális: 90°
Vertikális: 96°
Horizontális: 106°
Vertikális: 96°
Horizontális: 110°
Akkumulátor 3 640 mAh 5 348 mAh 5 060 mAh
Tömeg 503 g 722 g 515 g

Meta Quest kiegészítők

A Meta Quest kiegészítők segítségével a headsetet a saját igényeid szerint alakíthatod, így a használata minden eddiginél fantasztikusabb élményt nyújt majd. Használhatsz további kontrollereket és töltőket is, ha lemerülne az akkumulátor, pántokat és kábeleket a kényelem növeléséhez, környezeti fényblokkolókat, amelyek a még magával ragadóbb élményért felelősek, de rendelkezésedre állnak tokok is a biztonságos tároláshoz és hordozáshoz - a lehetőségek tárháza meglehetősen gazdag.

A Meta Quest headsethez is vásárolhatsz nálunk játékokat

Boltunkban Meta Quest játékokat is találsz a legkülönbözőbb formában és típusokban. A Meta Quest segítségével több száz játék és alkalmazás áll rendelkezésedre. Míg egyesek az adrenalinnal teli, akciódús élményeket kedvelik, mások inkább a nyugodtabb és pihentetőbb környezetet részesítik előnyben. Az Oculus Store szolgál amolyan kalauzaként szolgál ebben a lenyűgöző valóságban, ahol mindenki számára van megfelelő alkalmazás. A népszerű játékok közé tartozik a Beat Saber és a Superhot VR, és még sok más cím.

i

Van magyar nyelv a Meta Quest 3-ban?

A Meta Quest 3 felhasználói felület jelenleg nem támogatja a magyar lokalizációt, és nem tudni, hogy a jövőben tervezik-e ezeket a fordításokat.

Hogyan kell beállítani az új Meta Quest VR headsetet?

Az új Meta Quest 3 szemüveg használatát megelőzően 3 fő lépés segítségével kell megfelelően beállítanod az új Meta Quest 3 szemüvegedet:

  1. Először kicsomagoljuk a Meta Quest eszközt valamint a meghajtókat, és előkészítünk mindent a beállításhoz, majd párosítjuk őket a WiFi-vel.
  2. Ezután elkezdhetjük beállítani a lencsét, a headset szögeit és a pántokat, amíg a lencse tökéletes nem lesz, de még mindig kényelmes viseletet biztosít.
  3. Végül csak annyit kell tenned, hogy letöltöd a Meta Quest App-ot az iOS vagy Android telefonra, és az utasításoknak megfelelően párosítod a készüléket.

Nálunk különféle VR optimalizált számítógépek közül is válogathatsz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Meta Quest 3 - 128GB Szállításra kész > 5 db
VR szemüveg - önállóan működő, LCD kijelző, képfrissítési gyakoriság 120 Hz, mikrofon, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, 110°-os látómező, Snapdragon XR2 Gen 2, 128 GB tárhely, RAM 8 GB, tömege 515 g, fehér kivitel, távirányító a csomag része
+Ajándék Töltő adapter Vention melynek értéke 4 590 Ft
269 990 Ft

2.
Meta Quest 3 - 512GB Szállításra kész > 5 db
VR szemüveg - önállóan működő, LCD kijelző, képfrissítési gyakoriság 120 Hz, mikrofon, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, 110°-os látómező, Snapdragon XR2 Gen 2, 512 GB tárhely, RAM 8 GB, tömege 515 g, fehér kivitel, távirányító a csomag része
+Ajándék Töltő adapter Vention melynek értéke 4 590 Ft
339 990 Ft

3.
Oculus Quest 2 (128 GB) Szállításra kész > 5 db
VR szemüveg - önállóan működő, teljes felbontás 4K 3664 × 1920 px, képfrissítési gyakoriság 90 Hz, mikrofon, Bluetooth, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, fehér kivitel, távirányító a csomag része
+Ajándék Töltő adapter Vention melynek értéke 4 590 Ft
144 990 Ft

Még több
11 termék
4,6 124×
Meta Quest 3 - 128GB
VR szemüveg - önállóan működő, LCD kijelző, képfrissítési gyakoriság 120 Hz, mikrofon, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, 110°-os látómező, Snapdragon XR2 Gen 2, 128 GB tárhely, RAM 8 GB, tömege 515 g, fehér kivitel, távirányító a csomag része
+Ajándék Töltő adapter Vention melynek értéke 4 590 Ft
269 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC002b2y
Meta Quest 3 - 512GB - VR szemüveg
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 46×
Meta Quest 3 - 512GB
VR szemüveg - önállóan működő, LCD kijelző, képfrissítési gyakoriság 120 Hz, mikrofon, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, 110°-os látómező, Snapdragon XR2 Gen 2, 512 GB tárhely, RAM 8 GB, tömege 515 g, fehér kivitel, távirányító a csomag része
+Ajándék Töltő adapter Vention melynek értéke 4 590 Ft
339 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC002b2z
4,7 268×
Oculus Quest 2 (128 GB)
VR szemüveg - önállóan működő, teljes felbontás 4K 3664 × 1920 px, képfrissítési gyakoriság 90 Hz, mikrofon, Bluetooth, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, fehér kivitel, távirányító a csomag része
+Ajándék Töltő adapter Vention melynek értéke 4 590 Ft
144 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC002b2w
4,6 77×
Oculus Quest 2 (256GB)
VR szemüveg - önállóan működő, teljes felbontás 4K 3664 × 1920 px, képfrissítési gyakoriság 90 Hz, mikrofon, Bluetooth, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, fehér kivitel, távirányító a csomag része
+Ajándék Töltő adapter Vention melynek értéke 4 590 Ft
194 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC002b2v1UK
Meta Quest Pro (256 GB) - VR szemüveg Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,3
Meta Quest Pro (256 GB)
VR szemüveg - önállóan működő, mikrofon, Bluetooth, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, távirányító és töltő a csomag része
+Ajándék Töltő adapter Vention melynek értéke 4 590 Ft
Leárazás -4 %
459 990 Ft 479 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OC002b2wPro
4,6 124×
Meta Quest 3 - 128GB
VR szemüveg - önállóan működő, LCD kijelző, képfrissítési gyakoriság 120 Hz, mikrofon, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, 110°-os látómező, Snapdragon XR2 Gen 2, 128 GB tárhely, RAM 8 GB, tömege 515 g, fehér kivitel, távirányító a csomag része
256 490 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: OC002b2y
4,6 124×
Meta Quest 3 - 128GB
VR szemüveg - önállóan működő, LCD kijelző, képfrissítési gyakoriság 120 Hz, mikrofon, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, 110°-os látómező, Snapdragon XR2 Gen 2, 128 GB tárhely, RAM 8 GB, tömege 515 g, fehér kivitel, távirányító a csomag része
229 490 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: OC002b2y
Meta Quest 3 - 512GB - VR szemüveg Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 46×
Meta Quest 3 - 512GB
VR szemüveg - önállóan működő, LCD kijelző, képfrissítési gyakoriság 120 Hz, mikrofon, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, 110°-os látómező, Snapdragon XR2 Gen 2, 512 GB tárhely, RAM 8 GB, tömege 515 g, fehér kivitel, távirányító a csomag része
322 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: OC002b2z
4,7 268×
Oculus Quest 2 (128 GB)
VR szemüveg - önállóan működő, teljes felbontás 4K 3664 × 1920 px, képfrissítési gyakoriság 90 Hz, mikrofon, Bluetooth, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, fehér kivitel, távirányító a csomag része
115 990 Ft
Használt raktáron
Termékkód: OC002b2w
4,7 268×
Oculus Quest 2 (128 GB)
VR szemüveg - önállóan működő, teljes felbontás 4K 3664 × 1920 px, képfrissítési gyakoriság 90 Hz, mikrofon, Bluetooth, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, fehér kivitel, távirányító a csomag része
137 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: OC002b2w
4,7 268×
Oculus Quest 2 (128 GB)
VR szemüveg - önállóan működő, teljes felbontás 4K 3664 × 1920 px, képfrissítési gyakoriság 90 Hz, mikrofon, Bluetooth, Wi-Fi és USB-C csatlakozás, fehér kivitel, távirányító a csomag része
123 190 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: OC002b2w

Oculus VR

VR játékokVR-játékok - A 20 legjobb virtuális valóságban játszott játék A virtuális valóság ugyanúgy megoszthatja a játékosok közösségét, mint a legjobb konzolról szóló vita. Vannak, akik imádják a VR-szemüveget, mások utálják, sok játékost pedig egyelőre hidegen hagy, bár egyre több fejlesztő dönt úgy, hogy saját virtuális projekteket...

Oculus VR

A Oculus VR kategóriában összesen 11 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó oculus VR Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább oculus VR A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb oculus VR A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: oculus VR vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ