Hangszer mikrofonok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Működési elv
Dinamikus
(8)
Elektret
(35)
Irányjellemző
Gömb
(3)
Kardioid
(33)
Szuperkardioid
(3)
Hiperkardioid
(6)
Puskamikrofon
(2)
Csatlakozás
3,5 mm Jack
(1)
USB-C
(3)
XLR
(43)
Szűrés

A hangszer mikrofonok a zenészek, hangtechnikusok és producerek alapvető eszközei. Kiválasztásukkor számos paramétert és funkciót kell figyelembe venni, amelyek meghatározzák, hogyan viselkednek különböző helyzetekben és mennyire felelnek meg a konkrét igényeknek. Olvass tovább, segítünk a hangszer mikrofon loválasztásában.

Tovább

Mire jók a hangszer mikrofonok?

A hangszer mikrofon mindenféle hangszerhez használható. Ideálisak a dobok, akusztikus és fúvós hangszerek, zongorák és elektromos gitárok hangjának rögzítésére. Emellett alkalmasak énekesek és beszéd rögzítésére is.

Dinamikus vs. kondenzátoros hangszer mikrofonok

A dinamikus mikrofonok strapabíróak és ellenállóak, így ideálisak a színpadi körülményekhez vagy a hangszerek hangjának rögzítéséhez, mint például az akkusztikus dobok. A kondenzátor mikrofonok nagyobb frekvenciatartományt és érzékenységet kínálnak, amelyek ideálisak stúdiófelvételekhez és akusztikus hangszerekhez.

A dinamikus hangszer mikrofon ideális koncertekhez és a hangos hangszerek, például dobok és elektromos gitárok hangjának rögzítéséhez.

Hangirányítás a hangszer mikrofonok esetében

A mikrofonok hangirányítása meghatározza, hogy melyik irányból rögzíti a hangot legjobban. A gyakori típusok közé tartozik a kardioid (amely főként előrefelé irányul), a szuperkardioid (szűkebben előrefelé irányul, kis háttérzajjal) és az omnidirekcionális (minden irányból rögzíti a hangot).

Hangszer mikrofon és csatlakozása

Különböző hangszer mikrofonok különböző csatlakozási típusokat használnak. A leggyakrabban használt a 3,5 mm-es jack, amelyet általában számítógépekhez és kisebb audióberendezésekhez használnak, valamint a 6,3 mm-es jack és a stúdió és professzionális szabvány - XLR.

i

A vezeték nélküli mikrofonok nagyon hasznosak koncertekhez és előadásokhoz.

A hangszer mikrofon felhasználása

Különböző típusú mikrofonok különböző célokra alkalmasak. A kézben tartott mikrofonok általában az énekléshez vagy beszédhez használatosak. A sztatívra szerelt mikrofonokat hangszerfelvételek vagy énekes hangjának a rögzítésére lehet használni. A klipszes mikrofonok hasznosak az akusztikus hangszerek rögzítéséhez, míg a konferenciamikrofonok a helyiségben történő beszéd rögzítésére szolgálnak.

A hangszer mikrofonok további tulajdonságai

A mikrofon frekvenciája, impedanciája és érzékenysége befolyásolja a hang minőségét és jellemzőit. A magasabb frekvenciájú mikrofonok jobban rögzítik a magas hangokat, míg a nagyobb érzékenységű mikrofonok a csendesebb hangokat is rögzítik.

A kiválasztás során gondolj arra, milyen funkciókat vársz el a mikrofontól. Az énekmikrofon optimalizált a hang rögzítéséhez, míg a ribbon mikrofon meleg és természetes hangot biztosít.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
43 termék

Hangszer mikrofonok

Hangszer mikrofonok

A Hangszer mikrofonok kategóriában összesen 43 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó hangszer mikrofonok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb hangszer mikrofonok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: hangszer mikrofonok vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ