Fémfúró készlet

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Fúrószár
(119)
Kiegészítők
(4)
Lyukasztó
(5)
Alak
Lépcsős
(3)
Fafúró
(2)
Spirál
(107)
Lapos
(2)
Hegyesélű
(1)
Rendeltetés
Fém
(126)
Műanyag
(69)
Öntöttvas
(21)
Fa
(18)
Fal
(9)
Átmérő
1 mm
80 mm
-
Hossz
20 mm
460 mm
- 2 cm 46 cm
Anyag
Acél
(14)
Magas széntartalmú acél
(4)
HSS
(73)
HSS-G
(21)
TiN
(1)
Karbid
(5)
HSS-R
(1)
Szorító
Hatszög
(10)
SDS Plus
(1)
SDS Hex
(3)
Hengerszár
(90)
Power Change Plus
(5)
Szűrés

A fémfúró készletek rendkívül közkedveltek, mivel olyan fúrószárakat tartalmaznak, amelyek nem csak fémmel, de fával és keményebb műanyaggal is boldogulnak. Egy fémfúró készlet darabjai minőségi ötvözetekből készülnek, ami garancia a hosszú élettartamra.

Tovább

Fémfúró készlet típusok

Szinte az összes fémfúró készlet esetében találkozhatunk a HSS rövidítéssel. Ez a köznyelvben, mint gyorsacél is szerepel, az anyag maga egy magas széntartalmú acél, amely még tökéletesítve van számos adalékkal. A HSS fúrószár készletek rövidítéseit érdemes picit rendbe rakni.

HSS-R fémfúró készlet

Az „R” betű a „rolled” rövidítése, tehát hengerelt. Ezek a fémfúró készletek a legolcsóbbak a fémfúrók között. Leggyakrabban fekete színben kaphatók. Az ilyen fémfúró készlet alkalmas lágyabb fémek és lapok fúrására. Gond nélkül lehet őket használni fára vagy műanyagra is.

HSS-G fémfúró készlet

G mint ground, tehát gömbölyű. A HSS-G fúrószár készlet masszívabb, strapabíróbb hegyekből áll. Egymás mellé helyezve a HSS-R fúrószárral azonnal látszódik a kialakításbéli különbség. A HSS-G fúrószár dolgozórésze teltebb és sűrűbb, míg a HSS-R fúrószárak horonykiképzése nyújtott. Ez a különbség az oka, hogy a HSS-G fúrószár készletek jobban bírják a gyűrődést és tovább tudjuk használni őket.

HSS-R és HSS-G fúrószár különbség
A HSS-R és HSS-G fúrószárak különböző kialakítása

HSS-Co fémfúró készlet

Az ilyen fémfúró készlet 5% kobalttal ötvözött, bronz színű fúrószárakból áll. Ezekkel már a legkeményebb fémek és műanyagok is fúrhatóak, a HSS-Co fúrószár készlet elnyűhetetlen szerszámokat tartalmaz. A kobaltos fúrók jól bírják a magas hőmérsékletet, tehát magasabb fordulaton is lehet velük dolgozni, ami gyorsabb munkavégzést eredményez. A keménységnek viszont ára van, a kobaltos fémfúró készletek állománya megtizedelődhet avatatlan felhasználás alatt, mivel könnyen törnek.

kobaltos fémfúró készlet
Kobaltos fémfúró készlet

Speciális fémfúró készletek

  • Fémfúró készletek titánbevonattal – a titán ötvözet meghosszabbítja fémfúró készlet élettartamát, azonban használata közben elengedhetetlen a hűtés és az alacsony fordulatszám. Olyan fúrógépben használjuk, amely rendelkezik fordulatszám szabályzóval.
  • Lépcsős fémfúró készlet – A lépcsős fémfúrókkal általában 3-7 mm vastag lemezeket fúrunk a legnagyobb lépcsős fúrók 4-32 mm tartományban dolgoznak. A nagyobb átmerők használata elég ritka, ezért a lépcsős fémfúró szettek tartalmaznak 4-12 és 4-20 mm karácsonyfa fúrókat is, így a nagy átmérőjűt az igazán nagy lyukakra tartalékolhatjuk.
Lépcsős fémfúró készlet
Fúrószár készlet lépcsősfúrókból

Fémfúró készlet védelme – a hűtés

Fémfúrás során a súrlódás miatt nagy hő keletkezik, ezért ennek a műveletnek megvannak a szabályai, hogy védjük a fémfúró készlet darabjait. Ezt a célt szolgálják a vágó-fúró spray-ek, azonban a WD-40 is megteszi. Fémfúrás esetében a vízhűtés nem ajánlott.

Szintén érdemes megismerkedni a fúrószár élezés alapjaival, ismerni, hogy milyen élekből, vezetőszárakból épül fel a fúróhegyünk. A fémfúró készlet legjobb védelme a rendeltetés szerinti használat. Olyan műveletekre használjuk a fémfúró készlet darabjait, ami a tényleges feladatuk. Hosszútávon kifizetődőbb, ha a feladathoz tervezett fúrószárral dolgozunk.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
126 termék
Wolfcraft Hengerelt HSS fémfúró, 2 mm, 3 db
Fúrószár készlet - fémhez, hengerelt, acél, átmérője 2 mm, 3 db a csomagban
790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PHTKa401
NAREX 65405601 fúrókészlet fémhez 1,5-6,5mm (13db)
Vas fúrószár készlet - fémek fúrásához, a készlet 13 fúrófejet tartalmaz, egy dobozban tárolva, kerek szárú rögzítés, átmérő 1,5-6,5 mm
6 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NAR0332j3
Yato fémfúrószár készlet 3,0 mm HSS 10 db
Fúrószár - fúrószár készlet, spirál, átmérő 3 mm, hossz 61 mm, körkivágó mélysége 33 mm, rendeltetés: fém és műanyag, szorító hengerszár, anyaga HSS
1 190 Ft -tól
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CMP806
Yato fémfúró készlet 1,5 mm HSS 10 db
Fúrószár - fúrószár készlet, spirál, átmérő 1,5 mm, hossz 43 mm, körkivágó mélysége 20 mm, rendeltetés: fém és műanyag, szorító hengerszár, anyaga HSS
810 Ft -tól
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CMP802
EXTOL PREMIUM 8801992
Fúrószár készlet - és bitkészlet, 44 db-os szett, HSS, CrV, EXTOL PREMIUM
10 430 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: EXPR19057
Kreator fúrószár készlet HSS fém fúrószárakkal
Vas fúrószár készlet 1-10 mm, 10 db
3 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: KRT016a
1 ... 3456
 

Fémfúró készlet

A Fémfúró készlet kategóriában összesen 126 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fémfúró készlet A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fémfúró készlet A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fémfúró készlet vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ