Akusztikus szivacs

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Elhelyezés
Mennyezet
(26)
Fal
(27)
Padló
(13)
Sarok
(2)
Állvány
(1)
Bőrönd
(1)
Magasság
25 mm
400 mm
- 2,5 cm 40 cm
Szélesség
140 mm
1000 mm
- 14 cm 100 cm
Hossz
220 mm
2000 mm
- 22 cm 200 cm
Panel formája
Négyzet
(34)
Téglalap
(3)
Háromszög
(2)
Atipikus
(2)
Panel mintázata
Kockák
(2)
Piramis
(15)
V-profil
(1)
Csíkok
(4)
Hullámok
(8)
Minta nélküli
(11)
Szín
Fekete
(3)
Szürke
(32)
Többszínű
(6)
Szűrés

Az akusztikus szivacs nélkülözhetetlen kiegészítő bármely helyiség akusztikájának javításához. Az akusztikus panelek telepítése után azok segítenek elnyelni a zajt és csökkentik a visszhangot, hozzájárulva a hangminőség javításához a hangstúdióban, irodában, vagy a hangszigetelt helyiségekben, esetleg egy házimozi teremben. Szeretnéd hatékonyan javítani a tér hangminőségét, és nem tudod, hogy milyen akusztikus szivacs a megfelelő a számodra? Olvass tovább, és többet is megtudhatsz ebben az érdekes témában.

Tovább

Az akusztikus szivacs a helyiség különböző részeire ragasztható

Az akusztikus szivacs egy többfunkciós audió kiegészítő, amelyet tetszés szerint alkalmazhatsz, csak szerezd be a megfelelő modellt. Leggyakrabban falra szerelhető akusztikus panelekkel találkozhatsz, ugyanakkor kaphatóak a szoba más részeire tervezett panelek is, és persze mindegyiknek megvan a saját előnye.

  • Az akusztikus szivacs falpanelek elnyelik a hangot és megakadályozzák, hogy az visszaverődjön a helyiségbe, csökkentve ezáltal a visszhangot és növelve a csendet a helyiségben.
  • A mennyezeti akusztikus szivacs tompítja a zajokat, amelyek normális esetben a levegőben terjednek, és megzavarják a csendes környezetet. Ez egy népszerű megoldás professzionális környezetben.
  • A padlóra helyezhető akusztikus szivacs csökkenti a lépések és a mozgó tárgyak által okozott zajt és rezgést. Elsősorban a padlók közötti zajok elleni védelemre használják.
  • A szoba sarkában elhelyezett akusztikus szivacs leggyakrabban a basszusfrekvenciákkal kapcsolatos problémák megoldására használatos, amelyek ezeken a területeken jobban felhalmozódnak.
  • Az állványra szerelhető akusztikus szivacs kiválóan alkalmas hordozható akusztikai megoldásokhoz, és garantálja a jobb akusztikát, bárhol is helyezed el az állványt.
  • A fiókos akusztikus szivacs elsősorban az érzékeny audioeszközök védelmét biztosítja a szállítás során.

i

Az akusztikus szóróhab segítségével a nehezen hozzáférhető helyeken is megoldható a hangszigetelés

Az akusztikus szigetelés népszerű alternatívája az akusztikus szóróhab, amely a nehezen hozzáférhető területeken, mint például a padlások, ablakok lejtőin stb. is megoldja a hangszigetelést.

Az akusztikus szivacs panelek mérete fontos tényező

Az akusztikus szivacs panelek számos különböző méretben kaphatóak. Az egészen kicsi 10 × 10 cm-es változatoktól, a nagyobb 120 × 60 cm méretekig sokféle méretű szivacsot beszerezhetsz, és egyes esetekben még nagyobbak is kaphatóak. A választás előtt természetesen fontos, hogy lemérd a rendelkezésre álló helyet, és csak ezután vásárold meg a szigetelő anyagot. A legfontosabb paraméter azonban az akusztikus szivacs vastagsága, mivel ez határozza meg a hangszigetelés hatékonyságát. A vastagabb akusztikus szivacs paneleket alacsony frekvenciájú hangokra tervezték, míg a vékony modellek a közép- és magas frekvenciájú hangok szigetelésére alkalmasak.

Az akusztikus panelek megvásárolhatók egyenként kis helyiségek számára vagy a meglévő szigetelés kiegészítésére, de több darabból álló nagy csomagban is kaphatóak, például egy új helyiség egyszeri, nagyméretű beépítéséhez. Tehát csak rajtad múlik, hogy milyen kiszerelésű akusztikus panelt választasz.

Miből készülnek az akusztikus panelek?

Az akusztikus panelek általában három anyagból készülnek, amelyek befolyásolják a hangelnyelés és szigetelés hatékonyságát. Ezért fontos, hogy az anyagot a helyiségre vonatkozó egyedi igényeidnek megfelelően válaszd ki. Az anyagok, amelyekből az akusztikus panelek készülnek lehet hab, poliuretán és MDF.

Lágy hab akusztikus szivacs panelek

A habszivacs akusztikus panelek egyedülálló porózus szerkezettel rendelkeznek, amely hatékonyan képes elnyelni a hanghullámokat, csökkentve ezzel az általános visszhangot a helyiségben. Emellett általában könnyűek és olcsók, így könnyen telepíthetők és sokféle helyen használhatóak.

i

Az akusztikus szivacs tűzálló

Néha az akusztikus szivacsot speciális eljárásokkal is kezelik, amelyek növelik a tűzállóságát. Tűz esetén ezek a tűzálló minősítéssel rendelkező panelek általában nem égnek, hanem fokozatosan eloltják magukat, így nagyobb biztonságot nyújtanak. Azonban mindig fontos, hogy vásárlás előtt alaposan ellenőrizd az akusztikus szivacs panelek minősítését.

Poliuretán akusztikus panelek

A poliuretán akusztikus panelek sokkal nagyobb sűrűséggel és tartóssággal rendelkeznek, és kiváló akusztikai tulajdonságokkal bírnak, beleértve a csillapítást is. Emellett ellenállóbbak a mechanikai sérülésekkel és a nedvességgel szemben is, így tökéletesek minden olyan területen, ahol a cél egy hosszú távú akusztikai szigetelés létrehozása, például professzionális stúdiókban vagy mozikban.

MDF akusztikai panelek

Az MDF (Medium Density Fiberboard) akusztikai panelek közepes sűrűségű farostlemezek, amelyeket robusztusabb akusztikai megoldások kialakítására használnak. Egyaránt képesek csökkenteni a visszhangot és szigetelni a hangot, így alkalmasak koncert teremek, színházak vagy konferencia termek számára is. Általában szövetekkel vagy más anyagokkal borítják őket az esztétika és az akusztikai hatékonyság elérésének érdekében.

akusztikus szivacs

A dizájner akusztikus fapanelek általában bonyolultabb beépítést igényelnek, de egyedülállóan elegáns, meleg megjelenést biztosítanak.

i

Az akusztikus szivacs panel színe

Az akusztikus panelek széles színválasztékban kaphatók, így bármilyen új hangszigetelést a meglévő belső térhez igazíthatsz. Leggyakrabban fekete és szürke színnel találkozhatsz, de beszerezhetőek fehér és merészebb színű panelek is.

Az akusztikus szivacs panelek kialakítása

Az akusztikus szivacs paneleket gyakran különböző mintázatokkal különböztetik meg, amelyeknek finom hatásuk van a visszhangok blokkolásának, elszigetelésének és megakadályozásának általános hatékonyságában. A legfontosabb paraméterek még mindig az elhelyezkedés, a vastagság és az anyag. Még akkor is, ha ezek a minták kissé eltérő szigetelést kínálnak.

  • Kocka mintázatú akusztikus szivacs: Kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik a hang teljes felületen való egyenletes eloszlásának köszönhetően.
  • Piramis mintás akusztikus szivacs: Alakja hatékonyan szórja szét a hangot, így megakadályozza annak egy helyre való koncentrálódását.
  • Akusztikus szivacs V profillal: Alakjának köszönhetően a hanghullámokat egy bizonyos irányba szórja szét, így szabályozva annak terjedését a helyiségben.
  • Akusztikus szivacs csíkmintával: Szétteríti a hanghullámokat és lineáris akusztikai hatást hoz létre, ezért inkább hosszú és keskeny helyiségekbe alkalmas.
  • Hullámmintás akusztikus szivacs panel: Biztosítja a hang hatékony elnyelését és szórását, megakadályozva a visszhangképződést.
  • Minta nélküli akusztikus szivacs panel: Minimalista megjelenést és hatékony visszhang csillapítást biztosít bármely helyiségben.

akusztikus szivacs kocka mintával
Akusztikus szivacs - kocka

akusztikus szivacs piramis mintával
Akusztikus szivacs - piramis

akusztikus szivacs V profilos
Akusztikus szivacs - V profil

akusztikus szivacs csíkozott mintával
Akusztikus szivacs - vonalas

akusztikus szivacs hullámos mintával
Akusztikus szivacs - hullámos

akusztikus szivacs minta nélkül
Akusztikus szivacs - standard

Érdekel, hogy hol lehet olcsón akusztikus szivacs panelt kapni? Nézz szét az outlet vagy az akciós kínálatunkban.

Hogyan kell felhelyezni az akusztikus szivacs paneleket?

Az akusztikus szivacs felhelyezése nem bonyolult folyamat, de fontos, hogy alaposan, a részletekre odafigyelve telepítsük a hosszú élettartam érdekében. Az akusztikus szivacs felragasztásához mindenképpen megfelelő ragasztóra lesz szükséged, ami kapható tubusban, vödörben, sprayben vagy speciális hab formában is. A ragasztás során mindenképpen javasoljuk a gyártó utasításainak követését, de általában véve az alábbi négy egyszerű lépést betartva sikeresen fel tudod helyezni az akusztikus szivacs paneleket.

  1. Az akusztikus szivacs beépítése előtt győződj meg arról, hogy a felület száraz, sima és tiszta, és ha szükséges, mosd le.
  2. Mérd le a teret és válaszd ki az akusztikus szivacs panelek elrendezését az igényeidnek megfelelően.
  3. Az utasításoknak megfelelően alkalmazd a kiválasztott ragasztót, ragaszd az akusztikus szivacs panelt a felületre, nyomd meg erősen és tartsd, amíg meg nem szilárdul a ragasztó.
  4. Ismételd meg az egész folyamatot a tervnek megfelelően, és az utolsó panel felhelyezése után elvégezheted az utolsó módosításokat, és megtisztíthatod a felületet a ragasztómaradványoktól.

i

Egyes akusztikus szivacs panelek könnyen felhelyezhetőek szerszámok vagy ragasztó nélkül is, köszönhetően az öntapadós hátoldalnak. Egy elegáns és modern lehetőséget kínálnak a lógó akusztikus panelek, amelyek csillapítják a zajt és tökéletesen illeszkednek a belső tér többi részéhez is.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 300 × 300 mm (H×Sz), vastagsága 30 mm, piramis minta, öntapadós és csökkentett gyúlékonyságú, tömege 60 g, 2 darabos csomag
4 590 Ft

41 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,6
Veles-X akusztikai panel, piramisos 500*500*50 - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 50 mm, piramis minta, öntapadós, 2 darabos csomag
5 590 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Termékkód: VELX01v4
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,5
Veles-X akusztikai panel, piramisos 500*500*50 MVSS 302 – SE/NBR - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 50 mm, piramis minta, csökkentett gyúlékonyságú, 2 darabos csomag
7 210 Ft -tól
Raktáron 5 db
Termékkód: VELX01v3
Arany középút Kiváló ár/érték arány
3,0
Veles-X akusztikai panel 500*500*50 MVSS 302 - SE/NBR - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 50 mm, csíkok minta, öntapadós és csökkentett gyúlékonyságú, tömege 26 g, 2 darabos csomag
7 210 Ft -tól
Raktáron > 5 db
Termékkód: VELX01v7
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
5,0
PYRAMID 4 Pack Pyramid (M)
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 70 mm, piramis minta, anyaga molitan, 4 darabos csomag
12 590 Ft
Raktáron 3 db
Termékkód: PYRAa22a
3,9
PYRAMID (M) 500 × 500 × 70mm mkII
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 70 mm, piramis minta, anyaga molitan
3 630 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PYRAa17
4,0
Veles-X akusztikai panel 500*500*50 - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 50 mm, csíkok minta, öntapadós, 2 darabos csomag
5 760 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Termékkód: VELX01v8
5,0
Veles-X akusztikai panel 300*300*50 - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 300 × 300 mm (H×Sz), vastagsága 50 mm, csíkok minta, öntapadós, tömege 150 g, 2 darabos csomag
3 290 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01v6
5,0
Veles-X akusztikai panel 300*300*30 - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 300 × 300 mm (H×Sz), vastagsága 30 mm, piramis minta, öntapadós, anyaga poliuretán, 2 darabos csomag
3 290 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01v2
3,0
PYRAMID Panel 500 × 500 × 90mm mkII
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 90 mm, anyaga molitan
5 110 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PYRAa23
4,0
PYRAMID 4 Pack Waves 25mm
Akusztikai panel - padlóra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 25 mm, hullámok minta, anyaga molitan, 4 darabos csomag
5 390 Ft
Raktáron 5 db
Termékkód: PYRAa22b
Veles-X akusztikai panel 300*300*30 MVSS 302 - SE/NBR - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 300 × 300 mm (H×Sz), vastagsága 30 mm, piramis minta, öntapadós és csökkentett gyúlékonyságú, tömege 60 g, 2 darabos csomag
4 590 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01v1
4,0
PYRAMID ISOLATIONS PADS mini
Akusztikai panel - padlóra, téglalap alakú, mérete 220 × 140 mm (H×Sz), vastagsága 40 mm, anyaga molitan
3 890 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PYRAa05
Veles-X akusztikai panel 300*300*50 MVSS 302 - SE/NBR - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 300 × 300 mm (H×Sz), vastagsága 50 mm, csíkok minta, öntapadós és csökkentett gyúlékonyságú, tömege 150 g, 2 darabos csomag
3 930 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01v5
PYRAMID Molded Foam HD70mm mkII
Akusztikai panel - mennyezetre, falra és padlóra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 70 mm, anyagsűrűség 110 kg/m³, anyaga poliuretán
6 090 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PYRAa10
PYRAMID Molded Foam HD70mm FST mkII
Akusztikai panel - mennyezetre, falra és padlóra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 70 mm, anyagsűrűség 110 kg/m³, csökkentett gyúlékonyságú, anyaga poliuretán
6 490 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PYRAa09
3,9
PYRAMID (M) 500 × 500 × 70mm mkII
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 70 mm, piramis minta, anyaga molitan
4 790 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PYRAa17
5,0
Veles-X akusztikai panel 300*300*30 - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 300 × 300 mm (H×Sz), vastagsága 30 mm, piramis minta, öntapadós, anyaga poliuretán, 2 darabos csomag
3 590 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01v2
5,0
Veles-X akusztikai panel Hexagon 3D cube
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, atipikus alakú, csökkentett gyúlékonyságú, 3 darabos csomag
6 990 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01v9
Veles-X akusztikai panel 300*300*30 MVSS 302 - SE/NBR - 2 db
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 300 × 300 mm (H×Sz), vastagsága 30 mm, piramis minta, öntapadós és csökkentett gyúlékonyságú, tömege 60 g, 2 darabos csomag
4 390 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX01v1
5,0
PYRAMID Waves 500 × 500 × 25mm FST mkII
Akusztikai panel - padlóra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 25 mm, hullámok minta, csökkentett gyúlékonyságú, anyaga molitan
4 790 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: PYRAa20
3,0
PYRAMID Waves 500 × 500× 45mm mkII
Akusztikai panel - padlóra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 45 mm, hullámok minta, anyaga molitan
3 300 Ft -tól
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PYRAa22
PYRAMID 4 Pack Chocolate
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 80 mm, kockák minta, anyaga molitan, 4 darabos csomag
18 390 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PYRAa22d
PYRAMID Sinus 500 × 500 × 30mm
Akusztikai panel - négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 30 mm, hullámok minta, anyaga molitan
3 350 Ft -tól
Raktáron > 10 db
Termékkód: PYRAa18
PYRAMID (M) 500 × 500 × 70mm FST mkII
Akusztikai panel - mennyezetre és falra, négyzet alakú, mérete 500 × 500 mm (H×Sz), vastagsága 70 mm, piramis minta, csökkentett gyúlékonyságú, anyaga molitan
4 070 Ft -tól
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PYRAa16

Akusztikus szivacs

A Akusztikus szivacs kategóriában összesen 41 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó akusztikus szivacs Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább akusztikus szivacs A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb akusztikus szivacs A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: akusztikus szivacs vélemények
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ