Vízmértékek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Tömeg
0,09 kg
2,06 kg
-
Elemek típusa
AA
(7)
AAA
(1)
Szűrés

A vízmérték elsősorban az építőiparban használt eszköz, amely vízszintes vagy függőleges felületek ellenőrzésére való. Azonban olyan hétköznapi háztartási feladatokhoz is használható, mint például egy kép felakasztása vagy egy polc felszerelése a falra. Ezért minden otthoni ezermester és profi építő számára is fontos eszköz. Segítségre van szükséged a kiválasztásához? Milyen paraméterekre kell figyelni a megfelelő vízmérték vásárlásakor? Olvass tovább, és tudj meg mindent a témában.

Tovább

Honnan ismerhető fel a jó vízmérték? Különböző típusok, valamint mire kell figyelni a kiválasztásnál

A vízmérték 5 alaptípusra osztható: klasszikus, digitális, tömlő, speciális és trapéz alakú. Mindegyik típusnak megvannak a maga egyedi jellemzői és felhasználási módjai, amelyek alkalmassá teszik a különböző feladatokra. Minden vízmérték megbízható és egyszerű használatot kínál, de ne vedd figyelembe, milyen anyagból készült és milyen hosszúságú.

A vízmérték kiválasztásakor figyelj arra is, hogy egyes cégek garanciát és szervizt kínálnak a vízmérték termékekre. Ez is bizonyítja az eszköz minőségét és megbízhatóságát.

A klasszikus vízmérték a legszélesebb körben használható

A hagyományos vízmértékek sokoldalúságuknak köszönhetően minden műhelyben megtalálhatóak. A szerszám könnyű használatát a speciális fiolákban lévő buborékok garantálják, amelyek pontosan meghatározzák a síkokat. Ideális, ha képkeretet, polcot vagy más szerkezeteket kell szintezni új otthonodban. A barkácsolók különösen kedvelik a kiváló megfizethetőségük és a hosszú élettartamról gondoskodó, masszív felépítésük miatt.

Egy modern, meglepetésekkel teli eszköz: a digitális vízmérték

A digitális vízmértékek nagy pontosságukhoz elektronikus érzékelőt használnak, amely megmutatja a szöget és a dőlésszöget. A digitális kijelzőn ezután a mért értékek jelennek meg, ami professzionális használat esetén garantálja az értékek könnyebb leolvasását. Egyes modellek hangjelzéssel is rendelkeznek, amikor a megfelelő szöget elérik.

i

Pontosság és gyorsaság, amelyet csak a lézeres vízmértékek tudnak garantálni

A digitális vagy lézeres vízmértékek nagyon pontosak, akár 20 m-ig. Lézersugarat használnak, amely a kívánt felületen jelenik meg, és lehetővé teszi az épületelemek egyszerű összehangolását. Lehetőség van különböző színű sugárzásra is a jobb láthatóság érdekében, még rossz körülmények között is.

Tömlős vízmérték hosszú épületszerkezetekhez

A tömlős vízmérték két csővel rendelkezik, amelyek víztartályként szolgálnak. Ezt a két csövet egy különböző hosszúságú tömlő köti össze, így könnyen megbirkózik nagyobb távolságokkal is, ahol a hagyományos vízmérték nem elegendő. Ez a típus különösen népszerű a nagyszabású építkezéseknél.

Mitől más egy speciális vízmérték? A speciális vízmértékeket speciális szakmai alkalmazásokhoz és feladatokhoz hozták létre. Különböző funkcióik és formáik lehetővé teszik, hogy szokatlan körülmények között, például csőszerelés vagy tetőjavítás esetén is méréseket végezzenek velük.

A nehéz építkezéshez robusztus trapéz vízmértékek szükségesek

A trapéz vízmérték nagyon tartós és robusztus konstrukcióval rendelkező típus, amely még gyakori használat mellett is minimális kopást és elhasználódást biztosít. Ezek a jellemzők biztosítják, hogy a vízmérték még kihívást jelentő körülmények között is pontos síkban maradjon. Formájának és mágneses tulajdonságainak köszönhetően különleges helyet foglal el minden profi építőmester projektjeiben.

2m-es vízmérték – digitális
Digitális vízmérték

2m-s vízmérték – tömlős
Tömlős vízmérték

2m-es vízmérték – speciális
Speciális vízmérték

2m-es vízmérték – trapéz
Trapéz vízmérték

Milyen anyagokból készülhet a vízmérték?

A vízmérték leggyakrabban alumíniumból, műanyagból vagy fémből készül. Nézzük meg ezeket az anyagokat, és hasonlítsuk össze hasznos tulajdonságaikat, előnyeiket és hátrányaikat.

Anyag Jellemzők Előnyök Hátrányok Megfelelő használat
Fém Nehéz körülmények között is tartósan használható. Nagyobb stabilitást és ezáltal nagyobb pontosságot biztosít. Ez a vízmérték általában drágább és nehezebb. Alkalmas építőipari és professzionális használatra.
Műanyag Megfizethető és nagyon könnyű. Kiváló korrózióállóságot biztosít. Nem tartós, könnyebben megsérülhet. Ideális normál otthoni használatra.
Alumínium Könnyen hordozható és könnyű. Kiváló korrózióállóságot biztosít. A vízmérték többszöri használattal jobban elhasználódik. Alkalmas kültéri és építőipari munkákhoz.

Fontos paraméterek: a vízmérték minőségi szempontjai

Minden vízmérték különböző hasznos szempontokkal rendelkezhet, amelyek megkülönböztetik a lehetséges felhasználási módokat. A tényezők ezen sorába tartozik például a hossz, amely az igényeidhez igazítható, és akár több tíz méteres is elérhet. A mérési tűrés a pontosság kulcsa, a mérőeszközök száma határozza meg, hogy hány szöget mérhetsz egy helyen.

Hossz- és mérési tűrés - egy minőségi vízmérték boldoggá teszi a felhasználót

Egy jó vízmérték kiválasztásakor aszerint érdemes dönteni, hogy mit fogsz mérni az eszközzel. Az általános háztartási munkákhoz (polc, kép stb. felhelyezése) elegendőek a 60-80 cm körüli modellek. A padló vagy a fal egyenességének ellenőrzésére azonban a hosszabb, nagyobb területet lefedő modellek ideálisak. A mérési tűrés általában ebben a tartományban van:

  • A 2 mm/m a legolcsóbb vízmérték típusokra jellemző pontosság. Ez a tűréshatár csak kis otthoni kiegyenlítésre és munkára alkalmas.
  • Az 1 mm/m elegendő szabvány a háztartási vízmérték típusokhoz vagy a nehezebb kiegyensúlyozáshoz és projektekhez. Ez az arany középút.
  • A 0,5 mm/m a professzionális modellekre jellemző, villanyszerelők és barkácsolók számára ajánlott. Ezek gyakran drágábbak, de sokkal jobb minőségűek.

Hány mértékkel kell rendelkeznie egy vízmérték eszköznek?

A vízmérték legfontosabb része a mérték, amely meghatározza, hogy hány szöget tudsz mérni vele. A szabványos vízmértékek 2-3 mértékkel rendelkeznek, a több vízmérték több felhasználási lehetőséget jelent. Minden szerszám tartalmaz egy buborékot, amelyet megfelelően kalibrálni kell ahhoz, hogy képes legyen megmutatni a síkot. Egy csepp a pontosság sérülését jelentheti.

2m vízmérték – Libela

Vízmérték foszforeszkáló vízmértékkel a jobb láthatóság érdekében.

Az akkumulátorok növelik a digitális vízszint tartósságát

A digitális és lézeres vízmérték használatához elemekre van szükség, amelyek száma és típusa modellenként változik. A klasszikus AA vagy AAA elemekkel a vízmértékek több órán keresztül működhetnek. Az LR20/D és AG13 elemek még hosszabb élettartamot biztosítanak. Az energiatakarékos rendszerek gondoskodnak az elemek élettartamáról, így nem kell aggódni a folyamatos cseréjük miatt.

Különleges funkciók javítják a vízmérték használatát

A vízmérték gyártásának alkalmazkodnia kellett az egyre növekvő igényekhez, így ma már olyan különleges tulajdonságokkal rendelkezik ez a szerszám, amelyek megkönnyítik a munkát. Ezek a következők:

  • Az elektronikus vízmérték a kijelzőjén a dőlésszöget 0-90° tartományban méri. Igényes terepmunkákhoz készült, ahol pontosságra és érzékenységre van szükség.
  • A mágnes hasznos például a villanyszerelők számára, mivel ezekkel is meg lehet mérni a konnektor helyes helyzetét. Ideális, hogy mindkét kezed szabad legyen.
  • Az állványmenet lehetővé teszi a vízmérték állványra történő felszerelését, ami növeli a stabilitást és a pontosságot a mérés során. Ideális hosszú távú építési munkákhoz.

i

Mire képes egy telefonos vízmérték?

A telefonon lévő vízmérték alkalmazások tucatjainak köszönhetően mindig kéznél lehet ez az eszköz. Az okostelefonok olyan érzékelőkkel rendelkeznek, amelyek gond nélkül és pontosan képesek mérni a szöget és a dőlésszöget. Ezek az alkalmazások hasznosak az egyszerűbb munkákhoz és az olyan barkácsolástevékenységekhez, ahol nincs szükség maximális pontosságra. A lézeres vízmérték helyettesíti, de egyszerű megoldásként teljesen elegendő.

Speciális vízmérték villanyszerelők számára

A villanyszerelőknek szánt vízmértékek általában olyan jelölőfuratokkal vannak ellátva, amelyek tökéletesek az elektromos munkákhoz. Nemcsak több szintezővel rendelkeznek a nagyobb pontosság érdekében, de a mágnesek segítségével könnyen rögzíthetők a fémszekrényekhez. Egy másik fontos tulajdonságuk a tömörségük, és ami a legfontosabb, az áramütéssel szembeni ellenállásuk.

Fontos számodra az ár? Olcsó vízmértékek kategóriánkban a legjobb minőségű eszközöket találod a lehető legjobb áron.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
38 termék
Bosch EasySpiritLevel, 0.603.667.0Z0
Vizmérték - klasszikus, 40 cm hosszú, megvilágítással, vonalzóval szögmérővel, elemek száma: 2 AA elem
27 190 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOCh1014
1,0
VOREL Level 1,2 m Al Profi 3 pozíciók
Vizmérték - klasszikus, 120 cm hosszú, ütésálló
3 890 Ft
Raktáron 2 db
Termékkód: CMP2533
YATO Vízmérték, 800 mm
Vizmérték - klasszikus, 80 cm hosszú, ütésálló
4 690 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: CMP2539
Bosch EasySpiritLevel, 0.603.667.0Z0
Vizmérték - klasszikus, 40 cm hosszú, megvilágítással, vonalzóval szögmérővel, elemek száma: 2 AA elem
21 990 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: BOCh1014
5,0
Bosch GIM60
Vizmérték - digitális, 60 cm hosszú, mérési pontosság ± 0,5 mm/m, állványmenettel, elemek száma: 4 AA elem
53 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOCh0361
5,0
Bosch Vizszintező, 25 cm (1.600.A02.7PL)
Vizmérték - klasszikus, 25 cm hosszú, mérési pontosság ± 0,5 mm/m,
4 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOCh0832
Bosch PRO 1.600.A01.6BP
Vizmérték - klasszikus, 60 cm hosszú, mérési pontosság ± 0,5 mm/m
23 090 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOFAC8a37
Bosch szinteződoboz 60 cm 1.600. A01. V3Y
Vizmérték - klasszikus, 62 cm hosszú, mérési pontosság ± 0,5 mm/m
10 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOCh08448
1,0
KRT703900 - vonalzó / vízszintmérő ALU 900mm
Vizmérték - speciális, 90 cm hosszú, vonalzóval szögmérővel
4 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: LCx809
YATO trapéz alakú vízmérték 250 mm
Vizmérték - trapéz alakú, 25 cm hosszú, ütésálló
4 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CMP2545
YATO vízmérték 400 mm
Vizmérték - klasszikus, 40 cm hosszú, ütésálló
3 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CMP2537
Bosch PRO Szint II
Vizmérték - klasszikus, 120 cm hosszú, mérési pontosság ± 0,5 mm/m
30 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOFAC8a38
5,0
EXTOL PREMIUM 8823501
Vizmérték - klasszikus, 30,5 cm hosszú, mérési pontosság ± 0,5 mm/m,, elemek száma: 1 db
11 190 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: MADZ338
4,0
Bosch EasyLevel, 0.603.663.3Z0
Vizmérték - speciális, 14,5 cm hosszú, 20 m lézer hatótávolság, mérési pontosság ± 0,5 mm/m, állványmenettel, elemek száma: 2 AAA elem
17 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOCh1013

Vízmértékek

Vízmértékek

A Vízmértékek kategóriában összesen 38 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó vízmértékek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább vízmértékek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb vízmértékek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: vízmértékek vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ